Hazelnoten-walnotentaart

Meng 250gr. zelfrijzend bakmeel, 1 ei, 175 gr. basterdsuiker, 150 gr. boter en een pakje vanillesuiker tot een samenhangend deeg. Verpak in plasticfolie en laat 30 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor. Hak 100 gr. hazelnoten en 100 gr. walnoten fijn en rasp 20 gr. verse gember en de schil van een limoen. Smelt 175 gr. basterdsuiker in een pan tot het een beetje bruin wordt, voeg dan 200 ml slagroom, limoenrasp, gember en de gehakte noten toe. Roer het 2 min door op een laag vuur. Verdeel het deeg in 2 stukken en rol het uit. Vet een springvorm in en bekleed de bodem en zijkanten met het deeg. Schep het notenmengsel erop en bekleed de bovenkast met de rest van het deeg. Bestrijk de bovenkant met 2 eetl. melk. Bak de taart in 30 min. af op 180 graden