Natuurkunstpark Lelystad

Het Natuurpark Lelystad, een kunstroute door het park met werk van kunstenaars van de Kunstenaars Vereniging Flevoland is geopend. Dit jaar zijn de kunstwerken geconcentreerd op één locatie – het grasveld tegenover De Waterlely. De deelnemende kunstenaars kregen ieder een boomstam van twee meter met de uitdaging er een kunstwerk op, van of in te maken. Opvallend is dat iedere kunstenaar een totaal ander werk maakte met dezelfde materie. De een houdt het simpel, de ander maakt het ingewikkeld, de een zaagt de boomstam doormidden, de ander zet er nog een tweede bovenop, de een gebruikt veel kleur, de ander houdt het sober. Doordat ze dicht bij elkaar staan, zie je in alle verscheidenheid toch ook de eenheid. https://flevo-landschap.nl/k/n310/news/view/68953/7559/natuurkunstpark-2022-start-op-3-juli.html