Orgelfestival Alkmaar en Int. Orgelfestival Haarlem

Het Orgel Festival Holland van 24 juni t/m 1 juli in Alkmaar wordt georganiseerd door de Stichting Internationaal Schnitger Orgelconcours. De stichting heeft als doel jonge organisten in aanraking te laten komen met de wereldberoemde orgels van de Grote Sint Laurenskerk van Alkmaar en hun een podium te bieden. In Haarlem wordt van 16 t/m 30 juli het Internationaal Orgelfestival georganiseerd. Beluister tijdens het Openingsconcert het fameuze Nationaal Gemengd Jeugdkoor onder leiding van de Letse topdirigent Sigvards Kļava; Hayo Boerema begeleidt ze op het Müller-orgel in de Bavokerk. Of bezoek de statige Gravenzaal van het Haarlemse Stadhuis voor een intiem concert met Leo van Doeselaar, die werken uitvoert met een topensemble. www.orgelfestivalholland.nl