Harm Kuipers in Museum de Koperen Knop

De eerste expositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam toont werk van de veelzijdige plaatselijke beeldend kunstenaar Harm Kuipers. Dankzij de Drentse kunstschilder Evert Musch werd Harm na zijn middelbare schoolopleiding toegelaten op de Academie Minerva te Groningen. Hij studeerde in 1963 af in de richting ‘publiciteit en grafische- en illustratieve vormgeving’. Logisch dat hij in de reclamewereld ging werken. Feitelijk een keuze van zijn ouders, ‘omdat in de beeldende kunst geen droog brood te verdienen was’. Harm, die van jongs af aan goed kon tekenen, vond het best dat hij daar zijn talenten kwijt kon. De reclamewereld was in die tijd een goedbetaalde sector en Harm kon zich als illustrator daarin heerlijk uitleven. De exposite is t/m 28 mei te zien. www.koperenknop.nl