“Een vrouw blijft thuis” Theater

Twee vrouwen, een weduwe en haar stiefdochter, hebben beiden de man van hun leven verloren. Waar de dochter zich vastbijt in idealen probeert de stiefmoeder te nemen wat het leven haar geeft. Dochter Daantje, kunstenares met een angst voor middelmatigheid, heeft net op het vliegveld besloten de wereldreis, die zij met haar vriend zou beginnen, niet te maken. Haar appartement is verhuurd en ze keert terug naar haar ouderlijk huis, waar haar stiefmoeder woont. Haar stiefmoeder, de succesvolle psychotherapeute Stien, ontvangt Daantje met open armen, en probeert door te dringen tot de kern van haar ongenoegen. Maar Stiens beroepsgedeformeerde kijk en haar gepraat over kwetsbaarheid is aan Daantje niet besteed. Stien kan zichzelf bovendien niet buiten beschouwing laten. De voorstelling “Een vrouw blijft thuis” is in diverse theaters te zien t/m 5 november. www.theaterbellevue.nl