“Het geluid Cinema” Theater

HET GELUID VAN CINEMA

In oktober 2021 duikt BOT onder in één van de markantste uitgaansgelegenheden die Arnhem ooit rijk was: de Rembrandt-bioscoop. Het Geluid van Cinema is de allerlaatste première in dit bijzondere pand. Met een geschiedenis die teruggaat naar 1911 in de Steenstraat, vertegenwoordigt de Rembrandt-bioscoop een eeuw lang film in Gelderland. Met de Filmweek Arnhem herbergde het monumentale pand jarenlang een internationaal filmfestival dat de stad eens per jaar omtoverde tot het ‘Cannes aan de Rijn’. Naar de film gaan was hier decennialang een bijzonder avondje uit, maar in 2016 vielen de projectoren definitief stil. Tot nu. In een eenmalige reeks maakt BOT ter plekke een voorstelling in deze cinema. U bent van harte welkom op dit bijzondere avondje uit. Wij rollen de rode loper voor u uit, dus kom bij voorkeur in gepaste kledij. Na veertien eerdere locatievoorstellingen onder de titel ‘Het Geluid van’ maakt theatergroep BOT onder regie van Vincent van den Elshout en in samenwerking met cinematografisch kunstenaar Jonas de Witte een filmisch avontuur, met alles erop en eraan. www.wijzijnbot.nl