Koepelkathedraal Haarlem

De Koepel Kathedraal Haarlem is uniek en staat met de Sagrada Familia, de Sacré-Coeur, de Westminster Cathedral en de Basiliek van Koekelberg in de top vijf van belangrijkste kerken in de wereld gebouwd tussen 1850 en 1950. De machtige kathedraal is ontworpen door Joseph Cuypers en is groter dan de Dom van Keulen. Het telt 12 grote en kleine torens en een koepel van 65 meter hoog! Op de daken, torens en steunpilaren van de Koepel Kathedraal heersen de wezens en ze nemen je mee in hun bizarre wereld. Je loopt op bijna 20 meter hoogte over het dak van de Koepel Kathedraal en door de ‘dwerggalerij’. Via traptorens en de kapellen daal je verder af naar de beelden, gemaakt met de nieuwste 3D-technologie, in de mysterieuze crypte. Te zien tot en met 24 oktober. www.koepelkathedraal.nl