De schilders van het Panorama

De tentoonstelling De Schilders van het Panorama van Scheveningen vormt het hart van het jubileumjaar 2021. Hierin wordt het verhaal verteld van de totstandkoming van het Panorama van Scheveningen. Het maakproces van dit gigantische schilderij werd door Mesdag met militaire precisie voorbereid. Voor het eerst zal veel van het voorbereidende materiaal bijeen te zien zijn: foto’s, olieverfschetsen, schetsboeken en rastertekeningen. Het Panorama van Scheveningen werd in vier maanden geschilderd. Een enorme prestatie. Mesdag kon deze klus niet alleen klaren. De tentoonstelling is daarom tegelijkertijd een eerbetoon aan de vier kunstenaars met wie hij aan deze opdracht werkte: Sientje Mesdag-van Houten, Bernard Blommers, George Breitner en Théophile de Bock. Te zien t/m 26 september. www.panorama-mesdag.nl