Pompoencurry met cashewnoten

Snij 1 pompoen doormidden, verwijder de zaadjes en snij het in blokjes. Snipper 2 uien en 2 knoflook fijn. Verhit olie in een pan en bak hierin de uien, knoflook, 5 cm geraspte gember en 2 tomaten even aan. Roer 1 eetl. currypasta en de pompoenblokhes hierdoor. en bak dit 4 min. Voeg dan 500 ml kokosmelk en 1 bouillonblokje toe. Breng aan de kook en laat het 20-25 min. sudderen tot de pompoen zacht is. Breng in een ovenschaal 200 gr. ongebrande cashewnoten op smaak met olie, zout, 1 thee gerookte paprikapoeder en 1 theel oregano en bak ca. 8 min (af en toe) omkeren). Laat afkoelen. Kook 200 gr. zilvervliesrijst gaar. Maak het gerecht op tafel af met bosje basilicum, evt. koreander en de geroosterde cashewnoten.