Limoncello-Tiramisu (6 pers.)

Rooster allereerst 25 gr. amandelschaafsel. Laat afkoelen op een bord. Verkruimel 100 gr. Kletsmajoors en doe in een kom. Meng de amandelen erdoor. Splits 3 eieren en doe de eidooiers in een ruime kom. Rasp de schil van 2 citroenen. Klop de eidooiers samen met 50 g. witte basterdsuiker met een mixer tot een schuimig lichtgeel mengsel. Doe 250 gr. mascarpone met 150 gr. volle kwark en 30 ml limoncello in een kom en roer los met een vork. Spatel vervolgens het ei-citroenmengsel voorzichtig door de mascarpone. Meng de rest van de limoncello 20 ml door 100 gr. lemon curd. Verdeel de helft van de koekjes-amandelen over de glazen. Verdeel daarover de helft van citroen-kwarkmengsel en vervolgens de helft van het lemon-curd mengsel. Maak daarna nog een laag. Zet min. 2 uur afgedekt opstijven in de koelkast.