Crème Brûlée Taart

Maak eerst het korstdeeg: 140 gr. bloem,, 65 gr roomboter, 60 gr. poedersuiker, 1/2 theel. zout en 1/2 ei. Kneed het deeg kort en laat het een half uur in de koelkast rusten. Vet een springvorm (24 cm) of boterkoekvorm in en bekleed de bodem met bakpapier.Verwarm de oven op 175 gr. en bak de bodem 20 min. blind en daarna nog 15 minuten zonder blindbakvulling. Verwarm intussen 300 ml slagroom met 160 ml melk met 1 zakje vanillesuiker. Laat van het vuur af nog 10 minuten trekken. Klop 4 eidooiers met 1 ei, 6 eetl. suiker en een snuf zout. Voeg al kloppend het roommengsel er aan toe. Haal de taartbodem uit de vorm  en giet de custardvulling in de vorm en bak nog 30 tot 35 minuten op 150 graden tot de vulling stevig maar nog enigszins flexibel is Laat de taart afkoelen  Bestrooi de taart met fijne kristalsuiker en karamelliseer dit met een gasbrander.